RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Гучний скандал з українським консулом в Європі: стало відомо про рішення МЗС

Міністерство закордонних справ України звільнило консула України в німецькому Гамбурзі Василя Марущинця, якого через його пости в Facebook звинуватили в антисемітизмі і симпатіях до нацизму.

Про це повідомляє прес-центр українського зовнішньополітичного відомства.

"Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства закордонних справ України здійснено дисциплінарне провадження у формі службового розслідування, за результатами якого Комісія дійшла висновку, що дії В.І.Марущинця розцінюються як порушення Присяги державного службовця, правил етичної поведінки державних службовців, дії, що шкодять авторитету державної служби.", - йдеться в заяві.

Комісія вважає, що дії Марущінца "несумісні з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби" та запропонувала застосувати до нього дисциплінарні санкції у вигляді звільнення з посади державної служби.

Наказ про звільнення Марущінца з посади і дипломатичної служби видано 30 травня.

"Копію дисциплінарної справи та результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передано для подальшої правової оцінки до правоохоронних органів", - додали в МЗС.

Детальніше про скандал з українським консулом в Гамбурзі Василем Марущинцем читайте в матеріалі "Апострофа": Україна потрапила в дипскандал з відтінком нацизму: хто винен.