RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хотілося сказати "ні": Бабченко розповів про свою участь у спецоперації СБУ

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко, вбивство якого виявилося інсценуванням, розповів, як проходила спецоперація і чому він на неї погодився.

Про це він повідомив ВВС.

"Мені хотілося сказати "ні", коли запропонували участь в операції. Хотілося зібрати шмотки і зникнути десь на Північному полюсі... Але це було неможливо, тому довелося працювати", - зазначив Бабченко.

У той же час він підтвердив інформацію про те, що його дружина була в курсі операції, що проводилася.

"Дружина, звичайно, знала, тому що все робилося в нашому будинку на її очах... Але я дуже прошу не втягувати її в цю справу. Я втомився боятися за себе і не хочу боятися за свою сім'ю", - сказав журналіст.

Він додав, що операція готувалася довго, приблизно місяць.

"Коли вирішили, що робимо в цей день, прийшов гример. Ми тренувалися падати. Мене загримували. Кров була натуральна. Все було по-справжньому... Дружина подзвонила в поліцію і "швидку допомогу". Приїхав наряд і лікарі... Мене поклали на носилки, спустили в карету ["швидкої допомоги"]. Легенда була, що я ще живий", - розповів Бабченко.

За його словами, далі його відвезли в морг, де він зображував мертвого, поки не зачинилися ворота.

"У морзі завели в кімнату санітара, там я воскрес, зняв футболку і вмився. Включив телевізор і сів дивитися новини про моє "вбивство". Після цього мене відвезли в безпечне місце. Закінчилося все тільки о п'ятій ранку", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", інсценізація "вбивства" Аркадія Бабченка стала можливою завдяки кілеру, який сам звернувся в СБУ.