RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Працював помічником у депутатів Ради: розкрито прізвище і подробиці про замовника вбивства Бабченка

В організації замаху на російського журналіста і блогера Аркадія Бабченка звинувачено українського підприємця, колишнього помічника двох народних депутатів Бориса Германа.

Про це на своїй Twitter сторінці пише журналістка Оксана Коваленко.

За її словами, документи на підозрюваного вже передані в Шевченківський районний суд міста Києва, де йому будуть обирати запобіжний захід.

На Facebook сторінці суду підтверджують цю інформацію, вказуючи, що Герман Борис Львович звинувачується в підготовці терористичного акту.

За інформацією журналіста Володимира Бойка, підозрюваний є підприємцем, який поставляє товари для потреб Міністерства оборони України. Також він був помічником-консультантом народних депутатів України Михайла Гончарова (V скликання) та Ігоря Плохого (VІ скликання). За словами самого підозрюваного замовника замаху, до нього звернувся співробітник Департаменту контррозвідки СБУ і попросив посприяти в розкритті ворожого агента, для чого передав підприємцю гроші, якими пізніше було оплачено "вбивство" Бабченко.

В СБУ заперечують цей факт, стверджуючи, що гроші Герман отримав від російських спецслужб.

Нагадаємо, докладніше про замах на Аркадія Бабченка читайте в матеріалі "Апострофа": "Вбивство" Аркадія Бабченка: навіщо все це було потрібно.