RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилися цікаві деталі про людину Путіна, що відповідає за теракти в Україні

В'ячеслав Пивоварник, який, за словами підозрюваного в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа, є "відповідальним за теракти в Україні", керував або володів частками в п'яти українських юрособах.

Про це повідомляє The Bell.

Зокрема, Пивоварник володів 50% ТОВ "Суспільна служба безпеки України", другим співзасновником якого виступає Сергій Дєєв. Повний тезка останнього фігурує в ЗМІ як діяч українського старообрядництва і називається експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

За даними "СПАРК-Інтерфакс", цей фонд очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнев (помер у кінці 2014 року). Він же виступав засновником націоналістичного фонду "Росіяни" і "Центру допомоги співвітчизникам з "Новоросії" та України".

Відзначається, що в "Однокласниках" є профіль В'ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики і Київському політехнічному інституті. У друзях у Пивоварника - Борис Герман.

На сайті Seminars.management.com.ua Пивоварник названий керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL. При цьому ТОВ "Теленткапітал" є в числі заснованих Пивоварником у "СПАРК". Судячи з Twitter компанії, в 2009-2010 роках вона займалася бізнес-тренінгами в Києві.

Видання додає, що в LinkedIn, і "ВКонтакті" профіль Пивоварника видалений, але в кеші агрегаторів даних з соцмереж видно, що останнім місцем проживання в акаунті було вказано Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник також був гендиректором українського ТОВ "Рускон-Україна".

Читайте також матеріал "Апострофа": Навіщо "вбили" Аркадія Бабченко: кілька незручних запитань і відповідей.