RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Можуть відмовити нирки: з'явилися тривожні дані про стан Сенцова

Незаконно засуджений у Російській Федерації український режисер Олег Сенцов, який оголосив безстрокове голодування, підійшов до межі, після якої повернення вже не буде.

Про це з посиланням на слова лікарів розповіла його сестра Наталя Каплан, повідомляє телеканал UATV.

"Зараз найголовніша небезпека - це відмова нирок. Але лікарі сказали, що "померти тобі все одно не дадуть". Буде примусове годування, коли в ніс засувається трубка і вливається рідина - цей метод навіть у Росії прирівнюється до тортур. Але вони кажуть Олегу про це прямо. Страшно те, що незрозуміло, коли почнуться незворотні наслідки", - зазначила вона.

За словами Каплан, про цингу мова не йде.

"Олег дійсно втратив один зуб, а другий зараз кришиться. Як повідомив адвокат, він схуд на 8 кг ще від підготовки до голодування. Через день він отримує терапію - глюкозу і групу вітамінів. Також він п'є теплу воду. Це все, на чому він зараз живе. Крім того, адвоката дуже збентежив погляд Олега. Він сказав: "Відчуття, що він якоюсь плівкою покрився", - розповіла жінка.

Як повідомляв "Апостроф", 16 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування заради звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

28 травня Олег Сенцов, який утримується в російській в'язниці, погодився на підтримуючу терапію під час оголошеного ним безстрокового голодування.

Тоді російські лікарі оцінили стан українського політв'язня як задовільний.