RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дуже слабкий: український в'язень Кремля прийняв нове рішення по голодуванню

Український в'язень Кремля Олександр Кольченко, який утримується в колонії РФ, прийняв рішення припинити голодування, оголошене з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова,

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Андрій Лепехін.

"З його (Кольченка, - ред.) слів, він дуже ослаб, вже почав непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг. Сьогодні його за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, в тюремну лікарню", - зазначив він.

За словами Лепехіна, Кольченка кілька разів у присутності начальника колонії намагалися примусити відмовитися від голодування члени місцевої громадської спостережної комісії та представники уповноваженого з прав людини Челябінської області.

"Рішення про голодування Олександр приймав самостійно. З його слів, він готувався до оголошення голодування солідарності відразу після того, як дізнався про заяву Олега Сенцова. Олександр з цього моменту перейшов на прийом рідкої їжі і знизив її обсяг. Як тільки "підготувався" таким чином, так оголосив голодування", - уточнив адвокат.

Він зазначив, що за час самої голодовки і підготовки до неї Кольченко втратив 10 кг ваги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Кольченка в Росії змушують прийняти громадянство РФ.