RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українського політв'язня в Росії змушують прийняти громадянство РФ

Українського політв'язня, кримчанина Олександра Кольченка, який 31 травня оголосив голодування в російській виправній колонії, змушують прийняти громадянство РФ і шантажують батьками, які залишилися в окупованому Криму.

Про це з посиланням на матір політв'язня, Ларису Кольченко, повідомляє "Крим.Реаліі".

"Змушують прийняти російське громадянство. Спершу розмова починається з того що, "як погано в Україні і як добре в Росії", потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що "у тебе батьки в Криму залишилися", і що треба б якось прийняти громадянство. А потім у відкриту хочуть, щоб він підписав паспорт", - розповідає мати Кольченка.

На її думку, в Росії розраховують на те, що коли політв'язень прийме російське громадянство, Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Нагадаємо, українського активіста Олександра Кольченка, як і режисера Олега Сенцова, затримали в Криму навесні 2014 року співробітники ФСБ. Їх судили нібито за організацію терактів, обидва провину не визнали.

Як раніше повідомляв "Апостроф", незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування заради звільнення всіх українських політв'язнів в РФ.