RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Усунення Захарченка: названо три кандидата в ватажки ДНР

Ватажка угруповання ДНР Олександра Захарченка можуть змінити на посту три людини.

Таку думку висловив відомий український журналіст Денис Казанський.

Відзначається, що Захарченко був ставлеником помічника президента РФ Владислава Суркова, якого в травні цього року відсторонили від кураторства над "республіками".

Замість нього посаду ватажка ДНР можуть зайняти екс-секретар так званої "ради безпеки ДНР" Олександр Ходаковський, "голова народної ради" Денис Пушилін або ж колишній нардеп від Партії регіонів Олександр Бобков, який у 2014 році командував захопленням Донецької міськради і "може по праву вважатися їх хрещеним батьком".

"Цікаво, що в своєму останньому інтерв'ю Путін порівняв Донбас з Чечнею і запропонував Україні інтегрувати ОРДЛО за чеченським сценарієм. Рівно цю саму думку в своїх інтерв'ю зазвичай повторює і Бобков. Видно, вже уявив себе "донецьким Кадировим", - зауважив Казанський.

"Допускати реалізації цього сценарію, зрозуміло, не можна. Ніякої "української Чечні" нам, звичайно, не потрібно. До речі, треба буде простежити, хто в Україні підхопить цю кремлівську методичку", - підсумував журналіст.

Більше про те, чому і коли можуть усунути нинішнього ватажка донецьких бойовиків, читайте в матеріалі "Апострофа" - Над Захарченком сміються навіть прихильники ДНР: два сценарії усунення ватажка бойовиків.