RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Провокації Росії в Азовському морі: з'явилися нові дані

За минулий місяць, з 17 травня по 16 червня, кораблі берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії 49 разів затримували в Азовському морі кораблі, що прямували в порти Бердянська і Маріуполя.

Про це свідчать дані моніторингової групи, про які на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

За наявною інформацією, російські прикордонники затримували 35 суден, з яких деякі по 2-3 рази. Основна частина інцидентів відбувалася на південь-південний схід від Бердянської коси. Затримання піддавалися торгові судна, які йшли в порти Маріуполя і Бердянська.

Також Клименко зазначив, що офіційної реакції української влади на затримання поки що немає. У той же час, з'явилися деякі зауваження та коментарі з приводу ситуації.

"Президент України значну увагу присвятив ситуації в окупованому Криму, зокрема в контексті будівництва Росією моста і блокування частини Азовського моря для українських судів ... Глава держави підкреслив, що такі дії РФ потребують адекватної реакції і підкреслив важливість продовження і посилення кримського пакету санкцій проти РФ ", - повідомили в прес-службі Петра Порошенка за результатами зустрічі з делегацією політико-безпекового комітету ЄС

Крім того, нещодавно згадку про затримання суден і нарощування військово-морської присутності РФ в Азовському морі зробив у виступі на експертному форумі секретар РНБО Олександр Турчинов.

Нагадаємо, докладніше про можливі загрози з боку Росії в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа": Хочуть задавити: Росія готує ще один плацдарм для нападу на Україну.