RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Проломили голову: екс-полонений бойовиків ДНР розповів про страшні тортури

Бойовики так званої Донецької народної республіки ("ДНР") жорстоко знущаються над полоненими українськими бійцями.

Про це заявив військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Максим І., який перебував у ворожому полоні 737 діб, повідомляє "Миротворець".

"Після захоплення в полон бойовики встромили мені в ногу шомпол від автомата і зламали великий палець правої руки. Незважаючи на біль, мене привезли до будівлі, в підвальне приміщення, де повторно застосували засоби фізичного тиску (проломили голову, зламали ребра, вибили зуб, розсікли підборіддя)", - розповів він.

За словами екс-полоненого, потім його і бойових товаришів вивезли до Донецька, де знову застосували засоби фізичного тиску. Крім того, їх залишили на 3 доби без їжі.

"Перший допит проводив чоловік, який у продовження розмови повідомив, що проходить службу в ЗС РФ. У наступні дні до нього приєдналися ще двоє. Як з'ясувалося пізніше, обидва були з Ростова-на-Дону (РФ). Саме ці особи найбільш жорстоко знущалися над українськими заручниками. Мені відомо про факт вбивства бойовиками українського військовослужбовця (забили до смерті) 29 грудня 2015 р. у будівлі, коли я незаконно утримувався в Донецьку...", - додав боєць.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий вчений Ігор Козловський написав страшний пост про тортури у бойовиків "ДНР".