RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У мережі показали нові докази присутності російських підрозділів на Донбасі

У мережі з'явилося ще одне підтвердження присутності російських військовослужбовців на окупованій території Донбасу, - селфі, що вони зробили на українській території.

Про це розповіли в прес-центрі Операції Об'єднаних сил.

Відзначається, що 13 червня 2018 року на одному з вітрогенераторів Новоазовської вітроелектростанції особи у військовій формі російського зразка сфотографувалися з комплексом радіоелектронних засобів розвідки.

"Ймовірно, комплекс використовується для прослуховування, і радіопеленгації радіостанцій, які працюють в короткохвильовому діапазоні частот від 3 до 30 МГц", - пояснили в прес-службі ООС.

За попередніми даними, чоловік у формі є не місцевим, оскільки місцеві бойовики традиційно відносяться до більш літньої категорії і схильні до жорсткого контролю, який унеможливлює вільний допуск до секретної радіоелектронної техніки.

"Можливо допустити, що це представник одного з підрозділів оперативно-бойового забезпечення або військовий радник інструктор ВС РФ", - підсумували в прес-службі ООС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали відео з передових позицій ЗСУ, звідки до бойовиків всього кілька сотень метрів.