RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Віддали в "рабство": в Дніпрі розгорівся гучний скандал навколо військових-строковиків

У Дніпрі розгорівся гучний скандал навколо солдатів-строковиків, яких змусили працювати на приватного підприємця.

Про це повідомляє ТСН.

Відзначається, що військовим наказали вантажити бетонні бордюри. При цьому рабською працею солдат обурилися випадкові свідки.

Так, очевидці зняли нетрадиційну "службу" на відео. На кадрах зафіксовано, як військові у формі на спеці вантажать бордюри і тротуарну плитку.

За їх словами, вони дійсно строковики. Військові розповіли журналістам, що уявляли собі військову справу зовсім інакше, але тепер виявилися мало не в рабстві, а за роботу отримують по 35 гривень на двох.

У той же час працівники бетонного заводу, де трудяться солдати, запевнили, що вони там перебувають легально, хоча незабаром почали спростовувати свої слова.

Уточнюється, що заступник командира 26-го об'єднаного загону Олег Срібний переконує, що про здачу солдатів в оренду і мови не може бути. За його версією, загін зараз будує казарми, тому, можливо, що на заводі просто забирали будівельні матеріали.

Договір співпраці з заводом є, але на інші роботи - приготування бетонного розчину. А замовником є саме приватний підприємець, тому військові виконують його побажання майже півроку за більш ніж 100 тис. гривень. Печатки на договорі немає, заявили журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр оборони України Степан Полторак зробив важливу заяву щодо участі строковиків у боях на Донбасі.