RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Сторони домовляються: ЗМІ розкрили деталі історії з гучним вбивством ветераном АТО на зупинці в Києві

Військовослужбовець 72-ї бригади ЗСУ Дмитро Балабух, який в черзі на маршрутку в Києві зарізав кухаря Руслана Юрченка, може отримати найменше з можливих покарання.

Про це повідомляється в матеріалі "Цензор.Нет".

Подію кваліфіковано за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу - умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Прокуратура просить для Балабуха 9 років в'язниці.

За інформацією видання, сторони конфлікту домовляються про те, щоб обвинувачений отримав "нижню межу" - 7 років позбавлення волі і нібито потерпіла сторона не проти такого розвитку подій. Хоча відкрито про це не заявляється. Також існує цивільний позов, за яким родині загиблого повинні виплатити 500 тисяч гривень.

У ситуації, що склалася, є ймовірність, що захист ветерана АТО не буде істотно використовувати свідків, які можуть докладно розповісти про подію.

"Це було спровоковано – була словесна перепалка біля маршрутки. Вона розпочалася після того, як водій відмовив Дмитру у проїзді по УБД. Кажуть, після цього загиблий став на бік водія, і дорікав Дмитру тим, що він боєць АТО… Але ж бійки не було. Лише слова. Тому все одно неможливо перевести справу у площину самозахисту", - також розповів координатор Спілки ветеранів війни з Росією Олександр Войтко.

Також читайте матеріал "Апострофа": "Навіть бойовиків буває шкода": що думають ветерани АТО про військового, який скоїв вбивство в Києві.