RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Напад на ромів у Львові: потерпілий розповів, як це було

Один із постраждалих під час атаки на табір ромів у Львові розповів про те, що нападники використовували ножі і молотки, а також кричали мешканцям табору забиратися звідти.

Про це повідомляється в матеріалі "Радіо Свобода".

Журналісти видання відвідали 19-річного Давида Попа із Закарпаття в лікарні. Хлопець отримав два ножових поранення грудної клітини та правого плеча. Після проведеної операції, за словами лікарів, його стан стабільний.

Потерпілий - громадянин України з Мукачева. Він розповів, що коли вночі на табір напала група з десяти осіб він спав в тимчасово облаштованому житлі.

"Напали на житло, били мене, ніж у нього був і молоток. Нас було близько 10 осіб і тих, хто напав десь так само. У таборі були діти. Вони нападали на нас з ножами. Я в цей табір приїхав в суботу , а ввечері відбулося це. Нападники кричали забиратися геть звідти" - говорить Давид.

Нагадаємо,23 червня у Львові близько 10 молодих людей з ножами напали на поселення ромів. Внаслідок інциденту 24-річний чоловік ромської національності отримав смертельні ножові поранення. Ще чотири людини, серед яких жінка і 10-річна дитина, були травмовані.

Також повідомлялося, що поліція затримала нападників на табір ромів у Львові, відкрито кримінальне провадження по п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Затриманим загрожує покарання у вигляді тюремного терміну до 15 років або довічного ув'язнення.

Крім того, як раніше писав "Апостроф", в Раді Європи різко засудили напад на табір ромів і зажадали негайного розслідування інциденту.