RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нічого не можна, нікуди не виходжу: "воскреслий" Бабченко розповів про життя після замаху

Відомому російському журналістові Аркадію Бабченку, вбивство якого раніше інсценували в Україні, забороняють зустрічі і виходити з дому.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав сам журналіст.

Бабченко запевнив, що в його житті після замаху "все змінилося", - він не виходить навіть у магазин, будь-який вихід в місто або на зустріч проводиться в форматі окремої спецоперації, до нього ніхто не приходить.

"У мене є дуууже стійкі підозри, що в Росії якимось чином отримали доступ до моїх гаджетів і можуть їх читати і слухати, тому переговори про зустріч - окрема спецоперація", - написав він.

"У нас немає нічого. Ось взагалі нічого. У нас є тільки те, що помістилося в машину за одну ходку. Три валізи речей. Квартира, гараж, одяг, відеокамера імпортна три штуки - все залишилося там. У мене зараз державне все. Навіть вилки. На табуретці, на якій я пишу це пост, стоїть інвентаризаційний номер. На мені штани, в яких я був в морзі. Сходити в магазин купити нові я не можу. А доставка теж неможлива. Вчора обзавелися дошкою. І тазиком для прання. Свято в родині", - додав журналіст.

За його словами, він зараз не працює, і повернутися до відносно нормального життя зможе тільки через роки два.

"Ні посиденьок, ні спортзалів, ні пакунків, ні магазинів, ні макдональдсів, ні кіно, нічого. Моє життя в черговий раз зламане повністю. Не я тепер визначаю свою майбутнє. Я абсолютно не уявляю, що далі. Де я буду далі жити, як я буду далі жити, як буде жити моя дитина, в яку школу вона буде ходити, чи зможе вона просто вийти погуляти на вулицю без взводу автоматників", - підкреслив Бабченко.

"Нічого ще не закінчилося. Герман на суді говорить, що він організатор тільки однієї з груп. А є ще й інші. Тільки в Києві, за його словами, близько десятка. І це надовго. І це - серйозно. Люди працюють, бабло сюди заходить, зброя заходить, до виборів будуть розхитувати ситуацію однозначно, - додав він. - Сьогодні вихідний. Ви будуєте плани на уїк-енд. А я сиджу з сім'єю в бункері, ховаюся від найманих вбивць. Довбана штірліціада".

Більше про інсценування вбивства читайте в матеріалі "Апострофа" - "Вбивство" Аркадія Бабченка: як Росія видала свою провину.