RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

З'явилися тривожні дані про затриманих в Криму українських моряків

Моряки з українського судна "ЯМК-0041", які були затримані російськими силовиками біля берегів анексованого Криму, знаходяться на межі нервового зриву.

Про це в ефірі "Радіо Крім.Реалії" заявив директор приватного рибальського підприємства в Очакові Олександр Громовий.

За його словами, дружина капітана судна Тетяна Новицька днями їздила в Крим з дружинами інших моряків, але їх не пустили до чоловіків, яких утримують під конвоєм у військовій частині в Балаклаві.

"Лише до одного з них на кілька хвилин допустили матір. До них не допускають адвокатів, вони на межі зриву через невідомості. Віктора Новицького, як і раніше утримують в СІЗО, місяць тому йому продовжили термін утримання під вартою ще на місяць. Поки не видно ніякої перспективи у звільненні цих хлопців", - розповів Громов, додавши, що резонанс в ЗМІ і звернення до депутатів не змінюють ситуацію.

Нагадаємо, 4 травня стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали. Всього було затримано п'ятьох осіб, всіх їх доставили до Криму. Проти капітана судна було порушено кримінальну справу, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що моряки з судна "ЯМК-0041 відмовилися від прийому їжі.