RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стали відомі подробиці смертельного бою ЗСУ з бойовиками

В четвер, 28 червня, бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі спробували атакувати селище Південне, в результаті напруженого бою двоє українських бійців загинуло, бойовики втратили десять осіб убитими і сім пораненими.

Про це повідомляє прес-служба штабу Операції об'єднаних сил.

Відзначається, що вранці, о 8:30, бойовики відкрили вогонь по селищу з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Під прикриттям вогню, група бойовиків наблизилася до населеного пункту.

"Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Шишак. Бій тривав майже пів години. В ході бою командир взводу Валерій Каземірович Шишак побачив, що важко поранений боєць резервної групи. Без сумнівів командир кинувся разом з командиром роти рятувати свого підлеглого. Саме цього й очікував снайпер-терорист. Підступним пострілом снайпера Валерій Каземірович Шишак був смертельно поранений. В підрозділі він був найстаршим. Невдозі йому виповнилося б 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер й боєць резервної групи, Андрій Волос, йому було лише 25", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними розвідки, в ході своєї атаки бойовики також зазнали втрат: 10 вбитих і 7 поранених.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 червня в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі загинули троє бійців 93-й окремої механізованої бригади Холодний Яр ЗСУ.