RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Хмельницькому попрощалися із загиблим солдатом ЗСУ: опубліковано фото і відео

В четвер, 28 червня, в Хмельницькому пройшли похорони загиблого на Донбасі 48-річного бійця ЗСУ Сергія Остапчука.

Про це повідомляється на Facebook сторінці Хмельницької міської ради.

Остапчук служив за контрактом в 72-й окремій механізованій бригаді. У нього залишилися батьки і двоє братів.

Загиблого бійця поховали на Алеї слави місцевого кладовища.

"Від чого під час такого похорону стискається серце найболючіше? Від того, як мама, востаннє прощаючись з сином, гладить його обличчя, наче він досі маленький? Від того, як починають плакати перехожі, побачивши характерну процесію з національним та червоно-чорним стягом? Від того, що люди, які живуть поруч з тобою, віддають перевагу відпочинку перед похороном загиблого на війні? Може, найболючіше серце стискається тоді, коли над могилою загиблого починає грати Славень - пісня, заповіт, закладений в якій, вже здійснив той, по кому плаче родина? Чи від звуку пострілів салютного взводу? Найболючіще серце стискається від того, що коли стоїш на початку Алеї з могилами Героїв - вже ледве видніється її кінець...", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше писав "Апостроф", в районі населеного пункту Богданівка Донецької області 27 червня загинули троє бійців Збройних сил України.

Крім того, у четвер 28 червня, внаслідок обстрілу з боку бойовиків терористичної "ДНР" на Донбасі загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України.