RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Криму і на Донбасі не був: в Україну не пустили російського журналіста

Українські прикордонники відмовили кореспонденту забороненого в Україні російського телеканалу "Дощ" Олексію Коростельову в перетині кордону.

Про це повідомляється на сайті "Дощу".

Документ про заборону в'їзду вручили російському журналісту в аеропорту Києва "Бориспіль".

Відзначається, що Коростельов їхав на тренінг з журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub (спільний проект Євросоюзу і Thomson Foundation). При проходженні паспортного контролю в "Борисполі" вранці 2 липня йому сказали про необхідність пройти співбесіду. Після розмови у журналіста забрали паспорт.

Через деякий час Коростельову передали документ про відмову в перетині кордону, вказавши в якості причини відсутність підтвердження мети поїздки та наявності достатньої кількості грошей - з розрахунку 50 доларів на кожен день перебування в країні.

Сам Коростельов стверджує, що у нього є запрошення на тренінг, а всі витрати на себе взяли організатори.

Також видання пише, що за останні роки Коростельов двічі їздив до Києва за редакційним завданням. На території, підконтрольній так званим "ДНР-ЛНР" і в Криму він не був.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські прикордонники не пропустили в Україну південноафриканську журналістку російського пропагандистського телеканалу Russia Today Полу Слієр.