RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ахеджакова і Макаревич влаштували концерт на підтримку Сенцова в Москві: відео

У п'ятницю, 6 липня, в Москві (Російська Федерація) відбувся концерт на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, в якому взяли участь Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Віктор Шендерович, Лев Рубінштейн та ін.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що багато хто з тих, хто не зміг бути присутнім на концерті, надіслали відеозаписи своїх звернень на захист Сенцова або слова підтримки, адресовані українському режисерові.

Так, серед них - режисери Аскольд Куров і Віталій Манський; кінокритики Антон Долін і Андрій Плахов; музиканти і виконавці Андрій Хливнюк та Олексій Паперний; учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна.

Уривки зі своїх творів читали журналіст Вікторія Івлєва і поет Лев Рубінштейн. Артисти "Театру. Doc" виконували пісні, читали уривки з п'єси драматурга Олени Гремініної і оповідань Олега Сенцова.

Уточнюється, що всі, хто виступав або надіслав свої виступи, говорили про необхідність всіляко підтримувати Олега Сенцова і висунуті ним вимоги - звільнення українських політв'язнів у Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розповіли, хто може змусити президента РФ Володимира Путіна звільнити Сенцова.