RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Почалося: у мережі розкрили тривожні дані про екологію на окупованому Донбасі і показали відео

З'являються свідчення про те, що на окупованих територіях Донбасу люди страждають від невідомих хвороб, можливо пов'язаних з радіаційним забрудненням навколишнього середовища через затоплення шахти "Юнком".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє волонтер і блогер Роман Бурко.

За його словами, жителі окупованих Горлівки і Єнакієвого підозрюють, що місцева "влада" приховує факти хімічного або радіаційного зараження грунту і води.

"Крім того, за останні 2 тижні отримав 4 повідомлення, що люди, які тимчасово виїжджають з окупованої Горлівки на територію, контрольовану України, стали ретельно мити свої машини. Це вже стало свого роду "обрядом". Місцеві переконані, що таким чином "змивають радіоактивний пил" через який їх нібито можуть не пустити на вільну територію", - пише він.

Також, в мережі почали з'являтися відповідні відео з контрольно-пропускних пунктів на лінії розмежування.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що відмова бойовиків так званої "ДНР" викачувати воду з шахти "Юний комунар" (Юнком), на якій в 1979 році стався ядерний вибух, вже призвів до катастрофічних наслідків для екології Донбасу.

Детальніше про загрозу екологічної катастрофи для Донбасу в результаті затоплення шахти "Юнком" читайте в матеріалі "Апострофа": Росія відмовила бойовикам: можуть постраждати вільні території Донбасу.