RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Вінницею чоловік кинув гранату в поліцейських: опубліковано фото і відео з місця НП

У неділю, 8 липня, в с. Флорине Бершадського району Вінницької області чоловік кинув гранату в поліцейських, у результаті чого постраждав один з правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в області.

Відзначається, що інцидент стався під час затримання озброєного зловмисника. Так, правоохоронцям надійшло повідомлення, що на залізничній станції в Флориному невідомий погрожує людям гранатою. На місце прибули співробітники сектора реагування патрульної поліції.

"Зловмисник, побачивши правоохоронців, почав тікати на околицю села, в бік лісу. Коли поліцейські наздогнали, він кинув в їх бік гранату. Вибуховою хвилею був травмований начальник групи реагування патрульної поліції Василь Ткач. Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку поліцейського госпіталізовано в неврологічне відділення районної лікарні. За словами лікарів, його стан - середнього ступеня тяжкості", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що на місце інциденту прибула ще одна група реагування патрульної поліції. У результаті спільних дій зловмисника затримали на місці злочину. Ним виявився 42-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку.

При огляді місця події співробітники вибухотехнічної служби поліції і кінологи вилучили залишки гранати, важіль до запалу від гранати УЗРГМ-2 і пластид вагою близько 100 грамів. Речові докази направлено на експертизу. Поліцейські з'ясовують походження вибухівки і з якою метою вона була придбана.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його дії кваліфікують за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Фото: vn.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одеській області чоловік відкрив стрілянину по копах і підірвав гранату.