RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Міноборони назвали причину смертельного вибуху міномета "Молот" на навчаннях ЗСУ

Міномет "Молот", внаслідок вибуху якого на полігоні в Рівному загинули українські військові, здетонував через подвійне заряджання.

Про це в рамках засідання комітету з питань національної безпеки і оборони розповів заступник міністра оборони Ігор Павловський.

Відзначається, що було проведено слідчий експеримент з чотирма мінометами для встановлення причин вибуху, після чого результати передали в Інститут судових експертиз.

"Трагічний випадок стався в результаті подвійного заряджання міномета під час проведення стрільб. При цьому встановлено, що вся зброя і боєприпаси були в технічно справному стані на час проведення стрільб", - підкреслив чиновник.

У той же час, за даними видання "Лівий Берег", один з поранених військовослужбовців стверджує, що вибух стався не через подвійне заряджання.

"Була команда "Заряжай!". Ми закинули другу міну, смикнули за шнурок. Я побачив спалах, але міна не вийшла зі стовбура. Ось тоді я зрозумів, що зараз буде вибух, встиг розвернутися і зробити півкроку. Ні, це не може бути подвійне заряджання. Я чітко бачив вихід першої міни під час першого пострілу. Після цього командир перевіряв канал ствола", - розповів він.

Нагадаємо, що вибух міномета "Молот" стався на Рівненському полігоні вранці 6 липня, - загинуло троє військових, а ще дев'ять отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", серед причин вибуху на полігоні в Рівному розглядають людський фактор (подвійне заряджання), неналежний стан міномета або міни.