RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Це тільки початок: в Україні навели яскравий приклад, як працює пропаганда Кремля

На сьогоднішній день пропаганда Кремля намагається загострювати існуючі розбіжності і грати на полярних позиціях.

Про це в своєму блозі на "Обозревателе" пише учасник антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, волонтер Мирослав Гай.

За його словами, в демократії різні точки зору на проблему - це завжди добре, але на війні це веде до смерті частіше, ніж підпорядкування наказу.

"Росія ж поставила інфовійну на потік... Вони (пропагандисти, - ред.) знаходять проблемну точку, конфлікт, де задіяні різні групи суспільства. Часто береться реальна проблематика, якій допомагають розвинутися до рівня національного конфлікту. Наприклад, візьмемо невдале висловлювання генерала Наєва (командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва, - ред.) про добровольців. Наєв вже роз'яснив свої слова, запропонував рішення, зустрівся з Дмитром Ярошем, в загальному, спробував гідно вийти з ситуації. Але не тут-то було", - зазначив Гай.

Він уточнив, що інформаційні війська РФ знайшли конфліктну точку поляризації в суспільстві - тертя між владою і добровольцями. Так, запускаються натовпи ботів, пишуться негативні коментарі, завдання яких - загострити ситуацію з боку суспільства.

"Тепер знімається постановочне відео, де нібито співробітники СБУ (Служби безпеки України, - ред.) штурмують базу "Правого сектора"... З цієї теми намагалися роздмухати серйозну проблематику, наосліп використовуючи різних спікерів з двох таборів. Якийсь результат досягнутий, у мерзотників вийшло, і навіть розкрилися консерви, що працюють під виглядом патріотичних сил. Але, по факту, операція провалилася в глобальному плані", - підкреслив волонтер.

Гай додав, що це тільки одна з багатьох спроб: інші можуть бути вдалішими, хоча все залежить від українців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в InformNapalm заявили, що Кремль може запустити в Україні новий сепаратистський проект.