RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українці зможуть побачити "кривавий" Місяць: коли і де дивитися онлайн

У п'ятницю, 27 липня, в Україні можна буде спостерігати унікальне місячне затемнення.

Про це повідомляє ТСН.

Нинішнє затемнення - найтриваліше за останні сто років. В Україні космічне видовище почнеться о 22:30 і відбуватиметься ще протягом близько 2 годин - українці зможуть спостерігати його до 00:14. За всесвітньо координованим часом воно розпочнеться о 19:30.

Крім України, в ніч на 28 липня затемнення можна буде побачити в Східній Африці, на Близькому Сході, в Індії і на заході Китаю. Звідти буде відкриватися кращий вигляд. Однак спостерігати за космічним явищем можна буде також з решти Африки, з Європи, інших частин Азії, з Австралії і східної частини Південної Америки.

Повністю пропустять кривавий Місяць жителі Північної Америки і Гренландії.

На відміну від сонячного, спостерігати за місячним затемненням абсолютно безпечно. Побачити Місяць можна і неозброєним оком, проте варто взяти бінокль для більш яскравих вражень. Крім того, щоб насолодитися затемненням в повній мірі, краще втекти від міського освітлення. У великих містах контраст між небом і Місяцем набагато менший.

Єдине, що може перешкодити українцям, - негода. Так, 27 липня хмари повністю закриють західні області України, а ось в інших - хмарно з проясненнями, тому можна сподіватися на милість природи. Однак, якщо вона все ж підведе, завжди можна включити пряму трансляцію.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 13 липня рано вранці за київським часом відбулося часткове сонячне затемнення.