RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Резонансна ДТП в Харкові: у МОЗ дали важливе пояснення по Зайцевій

У вівторок, 31 липня, стало відомо, що підозрювана в смертельній ДТП на вулиці Сумській в Харкові Олена Зайцева в момент скоєння аварії була під впливом наркотиків.

Про це повідомляє 2day.kh.ua.

"Відповідно до отриманого висновку хочу відзначити, що Центром психічного здоров'я та моніторингу МОЗ України було розглянуто наш адвокатський запит від 26 липня 2018 року щодо застосування інструкції визначення у водіїв ознак алкогольного або наркотичного сп'яніння. Відповідно до переліку наркотичних засобів і психотропних речовин, кодеїн відноситься до списку, обіг яких обмежено. з урахуванням наведених у висновку висновків, можна визначити, що "Персона 1" станом на 18.10 2017 року перебувала в стані, викликаному уп отребленіем наркотичних і психотропних речовин або інших одурманюючих засобів. Прошу долучити цей документ до матеріалів справи", - заявила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

Матвєєва заявила, що Центр психічного здоров'я та моніторингу, в якому було здійснено експертиза, досить компетентна установа, яка має право робити подібні висновки. Таким чином, відносно Зайцевої є обтяжуючі обставини.

"Це компетентний орган, і воно може робити висновки з експертиз, які роблять на основі аналізів водіїв безпосередньо після аварій. Зайцева перебувала в стані, викликаним наркотичними або психотропними речовинами. Таким чином, обвинувачена перебувала в стані наркотичного сп'яніння. Це докази, які підтверджують обтяжливі обставини", - уточнила правозахисниця.

При цьому, адвокат Зайцевої, Юлія Козир заперечила проти залучення цього документа до матеріалів справи.

"Посилатися на документи, які не вивчав суд - не коректно. Єдиний компетентний орган, який може встановити, чи була Зайцева в стані наркотичного сп'яніння, - це судова експертиза. І тільки судмедексперт може це підтвердити", - додала Юлія Козир.

Але суддя ухвалив долучити документ до матеріалів справи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олена Зайцева за час перебування в СІЗО 29 разів покидала територію ізолятора.