RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Опубліковано перші фото італійців, які вербували терористів на Донбас

В Італії ідентифікували трьох вербувальників найманців для участі в бойових діях на Донбасі проти української армії як прихильників ультраправих організацій, зокрема, партії "Ліга", однієї з правлячих нині в країні.

Про це пише La Stampa.

Розслідування генуезької прокуратури стосується всього 15 чоловік. Повідомляється, що правоохоронцям вдалося заарештувати трьох вербувальників, у двох з яких громадянство Албанії та Молдови. Відносно ще трьох людей, які, швидше за все, в даний час знаходяться на Донбасі, був застосований заочний арешт.

Один з них - Андреа Пальмері, один з колишніх активістів ультраправої організації "Бульдоги". За його постами в соціальних мережах було з'ясовано, що він займається вербуванням і фінансуванням проросійських найманців в зоні конфлікту в східній Україні. Пальмері і зараз, ймовірно, знаходиться в Росії або на окупованому сході України.

Другий - колишній солдат, 34-річний Антоніо Катальдо. Він мав досвід війни в Лівії, де він був викрадений і звільнений в 2008 році, навчався в Росії і пройшов курси на Панамі.

У списку прокурорів також Габріеле Каругате, колишній охоронець торгового центру, син лідера "Ліги" в муніципалітеті Кайрат: на Facebook він підтверджує, що живе в Донецьку і демонструє фото в камуфляжі.

Серед підозрюваних рекрутерів заарештований Володимир Вербичі і жінка російського походження з молдавськими паспортами. Ще один затриманий - громадянин Албанії.

Як повідомляв "Апостроф", в 2016 році італійське видання Foreign Fighter Italiani опублікувало статтю про велику групу італійських найманців, які воюють в рядах бойовиків на Донбасі.

Після арешту в Італії бійця Нацгвардії Віталія Марківа в липні 2017 року, в Україні було зібрано та опубліковано дані про італійців, які воюють на боці так званих "ДНР" і "ЛНР".