RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Позивний "Шубін": опубліковано фото бійця ЗСУ і подробиці його загибелі на Донбасі

У середу, 8 серпня, на Донбасі в районі Майорська (Горлівський напрямок) загинув військовослужбовець 24 окремої механізованої бригади Дмитро "Шубін" Український.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише волонтер Святослав Смук.

"8 серпня один з підрозділів бригади виконував розвідувальне завдання щодо виявлення противника у визначеному районі, у так званій "сірій зоні". В ході висування розвідувальна група потрапила у засідку противника. Для забезпечення відходу основної групи з району виконання завдань група прикриття прийняла бій. Після виходу основної групи був втрачений зв’язок з одним військовослужбовцем. Вже у районі збору, незважаючи на вогневий контакт, командир групи прийняв рішення організувати пошуки даного військовослужбовця, які результатів не дали", - розповідає командир 24-ї ОМБР, підполковник Валерій Гудзь.

Пізніше з фотографій, опублікованих сепаратистами, в чиї руки потрапило тіло бійця, був впізнаний Дмитро Український.

Дмитро Михайлович Український - народився 3 листопада 1979 року, в місті Хрестівка (кол. Кіровське, Донецька область), позивний "Шубін". Останнім часом жив з сім'єю в Лисичанську. На фронті - з 2014 року.

Нагадаємо, раніше штаб Операції об'єднаних сил повідомляв, що 8 серпня на Донбасі загинув один український військовий і троє отримали поранення.