RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Відомому київському догхантеру загрожує серйозний термін

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно догхантера Олексія Святогора, якого підозрюють у закликах до розправи над бездомними тваринами.

Про це з посиланням на прес-службу відомства повідомляє "Українська правда".

У прокуратурі традиційно не називають імені зловмисника, але журналісти вказують, що мова йде саме про Святогора.

Досудове розслідування стосовно 43-річного киянина за фактом вчинення кримінальних правопорушень за ч. 2, ч. 3 ст. 300 ККУ (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) завершене.

"Згідно з висновками експертизи, яка проводилась в межах даного кримінального провадження, публічні виступи та висловлювання вказаної особи кваліфіковано як такі, що пропагують культ насильства та жорстокості до бездомних тварин, заклики до їх вбивства та підбурювання інших осіб до скоєння подібних дій", - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що сторони у кримінальному провадженні ознайомились з матеріалами досудового слідства.

"Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - підсумували у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією творів, кіно- та відеопродукції, що пропагують культ насильства і жорстокості, засобів їх виготовлення і демонстрування.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Догхантер Святогор: Мене підтримують 99,9% людей.