RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Під Києвом конфлікт активістів із "тітушками" переріс в пожежу: опубліковано фото і відео

У місті Вишневе ввечері 16 серпня сталася черговий конфлікт місцевих жителів із "тітушками" на вулиці Машинобудівників, в результаті якого був спалений паркан на місці зведення багатоповерхівок.

Відео з місця подій опублікував на своїй сторінці в Facebook активіст Максим Руденко.

Конфлікт почався ще в квітні 2017 року, коли почалося будівництво. Тоді активісти зруйнували паркан і на час будівництво було заморожено. Кілька місяців тому на колишньому пустирі, де стоять три недобудови, поставили паркан навколо території під нове будівництво, передає "Інформатор".

За словами місцевих жителів, вони мирно розмовляли з забудовниками, але "тітушки" почали кидатися на активістів, бити людей, погрожувати розправою і розпорошили балончики зі сльозогінним газом. Жителі викликали поліцію, але вона довго не приїжджала. Незабаром виник серйозний конфлікт між прихильниками забудови і борцями за створення тут парку.

Представник компанії-забудовника "Будінвестконтакт" Сергій Лук'янчук розповів, що всі документи на будівництво в нормі, але показати їх не зміг. Активісти заявляють, що забудова нелегальна. Також люди підозрюють, що забудовників захищає поліція.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року в Одесі біля будівництва багатоповерхового будинку сталася бійка за участю співробітників будівельної організації та активістів національного корпусу "Азов".