RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналіст назвав причини високої смертності на дорогах в Україні та порівняв з ЄС: опубліковано фото

Існує думка, що надзвичайно високий рівень смертності в ДТП в Україні пов'язаний не з якимось "особливостями" українців, а з відсутністю відповідних умов на дорогах країни.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, у взятій для прикладу Польщі на трасі фізично дуже складно потрапити в дорожню аварію.

"На польських автобанах немає перехресть - тільки розв'язки. В кожну сторону йде по кілька смуг. Зустрічні дороги розділені відбійниками. Поблизу населених пунктів дороги огороджені спеціальними щитами заввишки в декілька метрів. Ні в одному місці траса не йде через місто або село. Скрізь яскрава і зрозуміла розмітка. Про якість дорожнього покриття я навіть не говорю. Тут на трасу не вискочать кози. Не вискочить з другорядної дороги жигуль з п'яним водієм. Фізично неможливо виїхати на зустрічну смугу. Аварійна ситуація практично виключена. Перед кожною розв'язкою завжди стоять зрозумілі покажчики", - пише Казанський.

Також журналіст стверджує, що високий рівень смертності на українських дорогах безпосередньо пов'язаний з корупцією.

"Ніколи не слухайте чиновників, які будуть розповідати вам, що висока аварійність на наших дорогах від того, що у нас "поганий народ". Висока аварійність у нас від того, що наші дороги жахливі. Висока аварійність - через корупцію. Через те, що мудаки за 25 років не збудували в Україні жодного автобана, який міг би відповідати польському. ЖОДНОГО! Та що там автобан, вони Шулявський міст не можуть довести до розуму. Зараз знову чую в Україні заклики повернути на дороги ДАІ. смішно це чути. У Польщі на всій дорозі від Ягодина до Гданьска не побачив на трасі жодного поліцейського! Вони не потрібні, тому що ти їдеш наче по коридору, і шансів порушити ПДР на такій трасі у тебе практично немає. Щоб не було аварій, дороги треба будувати нормальні, а не здирників з паличками уздовж них розставляти", - обурюється Казанський.

"І так, за весь шлях я ні разу не побачив на дорозі "маршрутку", - додає також журналіст.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 20 серпня, в Києві водій BMW влаштував масштабну ДТП, розкидавши кілька машин по дорозі.