RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​З'явилися фото нових доказів причетності Росії до війни на Донбасі

Українські розвідники виявили в районі населеного пункту Гранітне (Донецька обл.) вибухові пристрої, які не застосовуються в армії ЗСУ, але активно використовуються Російською Федерацією.

Про це повідомила прес-служба ООС.

"Так, під час виконання одного із завдань в районі населеного пункту Гранітне (Донецька обл.) розвідники одного з розвідувальних батальйонів Об’єднаних сил виявили мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НВП-П “Охота”. НВП-П “Охота” – являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НВП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не тільки дистанційно, а й в автономному режимі. Небезпечний радіус ураження від центру встановлення блоку управління складає 30 м", - йдеться у повідомленні.

Також розвідники виявили стежку, по якій диверсанти противника неодноразово наближались до позицій Об’єднаних сил та встановлювали протипіхотні міни, які заборонені міжнародними Конвенціями.

Фахівці знешкодили вибухові пристрої та передали на експертизу.

Як зазначили в штабі, міни зазначеного типу не знаходяться на озброєнні Збройних Сил України та активно використовуються Російською Федерацією, у тому числі в Чеченській війні.

"Зазначений факт в черговий раз доводить причетність Кремля до поставок заборонених видів зброї до тимчасово окупованої території Донбасу, спрямованих на затягування збройного конфлікту, що створює небезпеку для життя як наших військовослужбовців, так і мирного населення, яке мешкає у прифронтовій зоні", - підсумували в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", в зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі через п'ятигодинний бій ЗСУ і бойовиків четверо українських військовослужбовців загинуло, ще семеро отримали поранення.