RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як псевдо-банкіри "розводили" людей в Маріуполі: відомі подробиці

У Маріуполі співробітники карного розшуку поліції затримали двох чоловіків, які представляючись співробітниками банків, виманювали конфеденційну інформацію у клієнтів, і, використовуючи їхні персональні дані, заволодівали грошима цих громадян.

Про це повідомили в центральному відділі поліції Донецької області.

"Жертв обирали випадковим способом, навмання набираючи різні номери телефонів. Коли власник картки передзвонював на вказаний шахраями телефон, щоб "розблокувати" рахунок, зловмисники виманювали у нього конфіденційну інформацію. Використовуючи персональні дані клієнтів, махінатори заволодівали всіма їх коштами", - розповіли в поліції.

За попередніми підрахунками, таким способом підозрювані привласнили майже 9 тисяч гривень. Наразі зафіксовано троє потерпілих.

У поліції повідомили, що зловмисники, чоловіки 27 та 28 років, переїхали до Маріуполя з Донецька та Добропілля. Раніше обидва вже притягувалися до відповідальності за майнові злочини.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України "шахрайство". Псевдо-банкірам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв "Апостроф", шахраї від імені народного депутата Олександра Грановського відправляють повідомлення в WhatsApp і Telegram і через посередників намагаються збити гроші зі звичайних громадян.