RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна зникне через 60 днів: топ безглуздих погроз Захарченка Києву

Вбитий 31 серпня у Донецьку ватажок угруповання ДНР Олександр Захарченко був відомий своїми одіозними і безглуздими висловлюваннями.

"Апостроф" зібрав низку найкумедніших висловлювань Захарченка.

Одним із найвідоміших висловів Захарченка - це його мрії про "взяття Британії", коли він давав інтерв’ю такому самому терористу Захару Прилепіну.

"Я зараз не кажу (захопити, - Ред.) Київ. Насправді потрібно брати навіть не Берлін. Треба його пройти і взяти всю Британію як таку. Все зло нашої російської долі — це англосакси. Якщо ми візьмемо Британію, то настане золотий вік Росії", - розповідав він.

Ще Захарченко обіцяв "приходити мертвим". Таку заяву він зробив після вбивства терориста "Гіві" в лютому 2017 року. "Всі ви нас не перестріляйте, все одно ми будемо приходити до вас мертві і все одно ми будемо вас вбивати", - казав екс-ватажок ДНР.

Захарченко був "завзятим завойовником" і регулярно обіцяв що-небудь захопити, особливо Київ. Наприклад, коли він коментував рішення суду передати Україні знайдене у Криму "скіфське золото", бойовик сказав: "Щойно ми візьмемо Київ, "скіфське золото" повернеться до Криму".

Не дарма кажуть , що у екс-ватажка ДНР були психічні розлади, адже як можна пояснити такі висловлювання про зламане ліжко після референдуму в Криму.

"Скажу вам чесно, я, затамувавши подих, стежив за кримським референдумом. Коли він відбувся, я стрибав на ліжку десять хвилин. Чесно сказати, зламав його. Але саме в цей момент я розумів, що ми перемогли".

У жовтні 2016 року у програмі пропагандиста Володимира Соловйова тодішній ватажок ДНР заявив: "Наші військові з'єднання готові взяти штурмом Київ".

"Зараз пішов відлік. Кожен день — це той цвях, що забивається в кришку труни країни, яка називалася раніше Україна. Максимум 60 днів — і держава практично припинить існувати", - казав він у березні 2017 року в розпал "блокади" окупованих територій.

Насмішив Захарченко й спогадами про свою бабусю, заявивши, що вона в часи Другої світової війни перебувала у концтаборі в Рейк'явіку і її звільнили американці.

"Моя прабабуся по лінії батька у 1941-му потрапила в полон. Медсестра. Пройшла Бухенвальд, Освенцім, Рейк'явік. У Рейк'явіку була звільнена американцями", - сказав він.

Однак у столиці Ісландії ніколи не було німецько-фашистських загарбників, ніколи не було концтаборів і, відповідно, її ніколи не визволяли американці.

Шквал насмішок викликала ідея Захарченка створити "Малоросію".

"Ситуація зайшла в глухий кут. Ми пропонуємо план реінтеграції країни... Щоб зупинити громадянську війну, ми обговорили ситуацію і прийшли до висновку, що Україна показала себе як держава. що не відбулася. Київський режим не в змозі зупинити громадянську війну... Пропоную заснувати державу Малоросія. Малоросія - незалежна молода держава. На перехідний період до 3 років ", - сказав Захарченко в липні 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися дані, Бомба, що підірвала ватажка терористів ДНР Олександра Захарченко, була захована в лампу.