RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У ДНР оголосили полювання на пособників вбивць Захарченка

Бойовики шукають пособників вбивства екс-ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка серед його оточення.

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

За передніми даними видання, кафе "Сепар" належить начальнику охорони екс-ватажка самопроголошеної республіки.

Джерела бойовиків повідомили виданню, що без "своїх" встановити бомбу в цьому кафе практично неможливо. Адже в ньому часто бували високопоставлені гості й заклад ретельно охороняли.

Також попередньо відомо, що вибуховий пристрій заклали в один з освітлювальних пристроїв — люстру або торшер, а активацію здійснили за допомогою телефонного дзвінка.

Федеральне російське агентство "Интерфакс" з посиланням на джерела серед силовиків ДНР повідомило, що в Донецьку затримали підозрюваних в замаху на Захарченка — це нібито "українські диверсанти".

Зі свого боку, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що за вибухом та вбивством Захарченка нібито стоїть "київський режим". Росія вважає це терактом. Президент РФ Путін назвав вбивство Захарченка дестабілізацією і звернувся до жителів Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", Захарченко був убитий в результаті вибуху бомби в п'ятницю, 31 серпня. Разом з ним був ліквідований і один з його соратників.

Про можливі мотиви вбивства ватажка ДНР читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивство Захарченко було вигідно тільки одній стороні: названі дві причини.