RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Криму силовики окупантів взялися за кримських татар: подробиці і відео

У мережі з'явилося відео, як російські окупанти проводять обшуки в кримських татар Зареми Куламетової та активіста Марлена Мустафаєва, а згодом везуть їх у невідомому напрямку.

Відповідні відео і пости опубліковані "Кримською солідарністю" в Facebook.

"4 вересня близько дев'ятої години ранку, невідомі на двох машинах, "Патріот" і "Газель" викрали жительку Старого Криму Зарему Куламетову. Вона була в парку на обов'язкових громадських роботах, встановлених їй судом", - йдеться в повідомленні.

Жінку відвезли в невідомому напрямку. Очевидці повідомляють про автозаках на в'їзді в м. Старий Крим.

Також відомо, що сьогодні проводилися обшуки в кримському мікрорайоні Кам'янка у активіста Марлена Мустафаєва. Після обшуків його теж відвезли силовики.

Нагадаємо, що Зарема Куламетова зіткнулася із силовиками в кінці січня 2018 року, коли вони прийшли з обшуком в будинок її сина Гірая Куламетова - одного з учасників минулорічних одиночних пікетів проти переслідувань мусульман в Криму. Тоді вони відвезли його з дому, рідні та небайдужі люди не могли його розшукати кілька годин. Разом з усіма намагалася знайти сина і мати Зарема Куламетова. У пориві емоцій, відчаю і страху за сина, Зарема емоційно висловилася на адресу силовиків, і опинилася під їхньою пильною увагою.

24 лютого в відношенні неї було порушено кримінальну справу за статтею 319 Кримінального кодексу Росії (образа представника влади).

23 квітня 2018 року обвинувачену по ст. 319 КК РФ ( "образа представника влади") Зарему Куламетову, суд засудив до 250 годин обов'язкових робіт і штрафу в розмірі 20000 тисяч рублів.

Як повідомляв "Апостроф", російські окупанти в Криму завершили обшук в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко в Сімферополі, яку, нібито, підозрюють в зв'язках із забороненим в Росії "Правим сектором".