RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ліквідація Захарченко: озвучено чотири головних версії

Якщо не враховувати версію російської пропаганди про те, що лідера ДНР Олександра Захарченка ліквідувала Україна, існують чотири версії того, чому прибрали ватажка бойовиків.

Про це в своїй статті пише журналіст "Апострофа" Артур Гор.

Зокрема, він допускає, що таким чином самі бойовики просто вирішили провести рокіровку у "владі".

"Дивує блискавична швидкість, з якою в ДНР з'явився новий "глава республіки" з приставкою в.о. - Дмитро Трапезников. Рокіровка відбулася лише через декілька годин після вбивства Захарченка", - пише він.

На його думку, таким чином, Трапезников хотів прибрати прямих конкурентів у боротьбі за владу. Однак крім Захарченко загинути також мав і "міністр доходів ДНР" Олександр Тимофєєв (Ташкент), який в захопленому Донецьку був чи не важливішим ватажка ДНР.

Другий варіант полягає в тому, що Москва вирішила прибрати з Донбасу одіозних і розкрученних бойовиків, щоб самій забратися з України і повернути регіон Києву на своїх умовах.

Однак експерти в такий варіант не дуже вірять.

Третій варіант полягає в тому, що Москва звинувачує Україну в ліквідації Захарченко і провокує новий конфлікт на Донбасі.

"Лише через декілька годин після ліквідації Захарченка Москва посилено почала ліпити з України образ держави-терориста. Висловився російський МЗС, його глава Сергій Лавров, депутати Держдуми і навіть президент Володимир Путін. Суть всіх тез зводилася до наступного - Україна не хоче шукати мирних шляхів вирішення конфлікту ", - пише журналіст.

Не виключений також варіант, що Захарченка ліквідували в рамках внутрішньої боротьби між "баштами" Кремля.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Для війни або для миру: головні версії вбивства Захарченка.