RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Росія намагається узаконити анексію Криму: з'явилися деталі

Російські спецслужби в Криму мали намір організувати експертне вивчення ситуації на півострові з подальшим представленням результатів Туреччині для узаконення анексії Криму.

Про це лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив в ході свого візиту в Анкару, під час зустрічі з кримськотатарською та українською діаспорами, повідомляє "Укрінформ".

"Ми отримали інформацію про те, що аналітичний центр, який є близьким до російської влади, збирається відправити групу експертів в Крим для того, щоб вони ніби проводили там певні зустрічі, писали аналітичні довідки. Оскільки все це фінансується російською стороною, то вже можна говорити про те, що їхні висновки будуть необ’єктивними, абсолютно проросійськими і передача їх турецькій стороні, мала б на меті, скоріше за все, визнання анексії Криму", - сказав Джемілєв.

Він також повідомив, що про ситуацію було повідомлено до МВС Туреччини.

"Ми про це говорили в міністерстві внутрішніх справ Туреччини, попередили їх. Також будемо піднімати це питання завтра в Національній розвідувальній організації Туреччини", - сказав Джемілєв.

Він закликав не втрачати пильності.

"Позиція Туреччини по Криму та по територіальній цілісності України є надзвичайно важливою для нас. Сьогодні під час офіційних зустрічей було наголошено на тому, що Туреччина не визнала і не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією. Але при цьому хочу наголосити, що не можна заспокоюватися, тому що російські спецслужби не сидять на місці", - наголосив Джемілєв.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, чиїм Німеччина вважає Крим.