RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ведуть "полювання" на пенсіонерів: стало відомо про новий спосіб "розводу" українців аферистами

Шахраї дурять літніх українців, розповідаючи їм про "грошову реформу" і переконуючи в необхідності обміняти всі свої готівкові гроші на нові.

Про це з посиланням на спікера поліції Кам'янського Дніпропетровської області Олену Тимченко повідомляє "Obozrevatel".

За її словами, аферисти буквально відкривають полювання на людей похилого віку.

Наприклад, в Кам'янському до літньої пенсіонерки прийшла жінка і представилася дочкою листоноші. Мовляв, мама захворіла, а вона її тимчасово замінює. У розмові "дочка листоноші" розповіла, що в країні йде грошова реформа. Тому потрібно обміняти всі старі гроші на нові. Пенсіонерка повірила їй і винесла всі свої заощадження. Натомість вона отримала пухкий конверт. І тільки коли "дочка листоноші" пішла, жінка заглянула в конверт - там лежав нарізаний папір.

"Ми багато разів вже зверталися до людей, але на жаль, подібні випадки відбуваються постійно. Люди похилого віку дуже довірливі, вони багато забувають. Тому головне - молоді родичі повинні постійно розмовляти з ними на подібні теми, дзвонити, цікавитися. Пояснювати, що ось є такі випадки, будьте обережні, нікого не впускайте до своєї оселі. І відразу зателефонуйте нам порадитися. Випишіть їм на видному місці всі номери телефонів рідних, екстрених служб", - зазначила в бесіді Тимченко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", кіберполіція викрила організаторів масштабної шахрайської онлайн фінансової біржі, один з офісів якої знаходився в Києві і налічував близько 60 працівників.