RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Пішов ва-банк: в Україні розповіли про план Суркова по поверненню чеченців на Донбас

Кремлівський куратор бойовиків на Донбасі, Владислав Сурков, за деякими даними, використовує "кадировських" чеченців для зміцнення свого впливу на окупованих територіях.

Про це в своєму матеріалі для "Інформаційного опору" пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, Сурков на Донбасі представляє інтереси ГРУ РФ і протистоїть іншій російській спецслужбі, ФСБ.

"ГРУ ГШ ЗС РФ в особі Владислава Суркова на окупованій частині Донбасу все ж вдалося зберегти контроль над ситуацією і утримати владу, яка, здавалося б, уже пішла в руки ФСБ. Тим не менш, в клоаці "молодої республіки" продовжують вирувати хвилювання, що підігріваються "фесами". І для зниження ризиків переходу влади не в ті руки, Асланбек Андарбекович Дудаєв (якщо хто ще не в курсі, він же Владик Сурков) вирішив вдатися до послуг перевіреної часом гвардії в особі "кадировців". Так, чеченські найманці повернуться на окуповану частину Донбаса, щоб відбити у "фесів" бажання видавити Андарбековича. Причому ставка зроблена в даному випадку вірна", - пише оглядач.

Коваленко вважає, що прихід на територію Донбасу чеченців підвищить ставки в боротьбі за владу між потенційними кураторами в окупованих районах.

"По суті, Сурков пішов ва-банк і вирішив значно підвищити ставки в протистоянні з ФСБ, що зайвий раз демонструє запеклість боротьби за владу і вплив, як в регіоні, так і в очах верховного головнокомандувача. Так що відповідь на питання "який буде наступний хід ГРУ", я отримав, а тому, заварюємо чашечку чаю "Бесіда" і чекаємо "ответочку" від ФСБ", - резюмує експерт.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі загострюється боротьба: навіщо змінили ватажка ДНР.