RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Екокатастрофа в Криму: окупанти оголосили надзвичайний стан

У п'ятницю, 14 вересня, через небезпечні хімічні викиди в Армянську, на півночі Криму, окупаційна адміністрація ввела режим надзвичайного стану.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"Рішенням комісії введений режим надзвичайної ситуації", - сказав глава так званої "адміністрації Армянська" Василь Теліженко.

За його словами, на таке рішення в місті "реагують нормально". "Паніки немає", - зазначив Теліженко.

Терміни закінчення режиму НС визначить штаб з ліквідації ситуації в Армянську. "За рішенням штабу", - відповів глава "адміністрації" на питання, як довго триватиме особливий режим.

Начальник управління цивільного захисту "Головного управління МНС РФ по республіці" Олексій Фрідман раніше в п'ятницю заявив про перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в атмосфері більш ніж в п'ять разів.

Нагадаємо, що вперше про невідомі хімічні викиди в атмосферу з такими наслідками як загибель вуличних тварин, маслянистий наліт на металевих предметах і астматичні симптоми у дітей в Армянську повідомили ще 24 серпня, тобто режим надзвичайного стану був введений тільки через три тижні після цього.

Детальніше про екологічне лихо в Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Операція Москви або аварія: що сталося в Армянську.