RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Києві жорстоко побили суддю, який веде справу про вбивства на Майдані: в мережі розкрили подробиці

Увечері в п'ятницю, 14 вересня, в Києві невідомі напали на суддю Святошинського райсуду Сергія Дячука, який веде справу про вбивства на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляється на сайті Ради суддів України.

"Попередньо, напад зловмисника на нього, Сергій Дячук пов'язує з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з суддею і вислови, що повторюють риторику людей, які невдоволені тими рішеннями, які судді ухвалюють, та закликають до розправи над суддями", - йдеться в повідомленні .

Також зазначається, що на лаві підсудних у справі про вбивства на Майдані, яку веде суддя, перебуває 5 екс-беркутівців.

За фактом нападу порушено кримінальну справу за статтею 296 (хуліганство) частина 4 (із застосуванням вогнепальної або холодної зброї).

Журналістка Наталія Двалі на своїй сторінці в Facebook також повідомляє, що напад стався близько 22:30. Дячука атакували ззаду, завдали удару тупим предметом по голові і вигукували погрози.

"Додам від себе. У мене крихітний досвід ходіння по судах в якості репортера. Але з усіх засідань, на яких була, саме роботу судді Сергія Дячука в дико складному і об'ємному процесі по "чорній роті" вважаю абсолютно зразковою", - зазначає Двалі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф, 17 серпня в Києві на Троєщині жорстоко побили Анастасію Павлову, дочка покійного волонтера Сергія Павлова.