RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Ідентифіковано сотні українських зрадників в Криму: подробиці

Співробітники Національної поліції і прокуратури встановили особи 900 бойовиків так званої "самооборони Криму", які брали активну участь в анексії півострова в березні 2014 року.

Про це заявив заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний, передає "Крым.Реалии".

"Ми використовували цілий комплекс слідчих, оперативних дій. Проводили моніторинг ЗМІ, розпізнавали учасників "самооборони" на фотографіях, відео, а також опитували очевидців подій 2014 року в Криму. Так вдалося отримати повні анкетні дані з фотографіями 900 учасників цього незаконного збройного формування, всього їх було приблизно 2000", - розповів Поночовний.

Як заявив раніше генеральний прокурор Юрій Луценко, вже оголошено про підозру 64 учасникам даного незаконного збройного формування.

Так, 8 осіб створили, фінансували і координували "самооборону", 15 осіб управляли ротами формування, 41 людина була членом організації.

Крім того, в даний час збираються докази причетності бойовиків "самооборони" до захоплення підприємств, нападам і викраденням проукраїнські налаштованих кримчан та інших злочинів.

Поночовний зазначив, що доступу до учасників "самооборони Криму" в українських правоохоронців немає і тому підозрювані будуть оголошені в міжнародний розшук по лінії Інтерполу і національних поліцій інших держав. Потім вони будуть доставлені в Україну.

"У статті 260-ій багато кваліфікаційних ознак, тому покарання варіюватимуться від позбавлення волі до менш суворих", - додав прокурор.

Як повідомляв "Апостроф", у Криму на службі в окупантів знайшовся український чиновник.