RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Катастрофа Boeing на Донбасі: в "доказах" Росії знайшлися нестиковки

Документи, які російська сторона продемонструвала як "доказ" провини України в катастрофі "Boeing 777" рейсу MH17 на Донбасі, мають безліч неспівпадінь.

Так, генерал-лейтенант Микола Паршин під час брифінгу надав на нібито українську ракету "зведену відомість на виріб", "відновлений оригінал формуляра на двигун" і "журнал прийнятої продукції". Але він не пояснив, чому замість оригінального формуляра на двигун публіці пред'явили відновлений документ, пише "Новая газета".

ГОСТ СРСР 19.601-78, прийнятий 1 січня 1980 року, встановлює, що відновлений оригінал може бути виготовлений після складання акту про списання непридатного або втраченого оригіналу.

У папері, продемонстрованому Паршиним, стоять позначки особи, відповідальної за заповнення (невідомої Дмитрієвої). У документі як мінімум на чотирьох аркушах є її прізвище і підпис, а також дата заповнення - 14 січня 1986 року.

Виходить, відповідальна Дмитрієва виготовила копію документа на готовий бойовий виріб (ракету) майже за рік до дати його виробництва. Раніше сам Паршин пояснював, що серійний номер ракети 8868720 означає наступне: "Перша цифра 8 є кодом виробника - Долгопрудненського заводу, 86 - рік випуску ракети, а 8720 - унікальний номер ракети".

"Цей факт породжує питання: хто і коли міг втрутитися у створений Дмитрієвою документ, який, ймовірно, не мав відношення до ракети, випущеної по Boeing, - зазначає видання.

Крім того, питання викликає почерк заповнювача другого документа - "зведеної відомості на виріб". Майже по всьому тексту автор в особливій манері пише цифру 2, кожен раз виводячи петлю нагору та внизу. При цьому в назві відомості, де єдиний раз вказано серійний номер ракети, цифра 2 виписана інакше. Також можна помітити, що при написанні останніх двох цифр використовувалося світліше чорнило.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фотографії російських військовослужбовців, причетних до падіння Boeing рейсу MH17 на Донбасі.