RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Як Україна прорвала морську блокаду Росії: хроніка подій, фото і відео

23 вересня кораблі МВС України пройшли під арками контрольованого Росією Керченського моста.

"Апостроф" зібрав в цьому всю відому інформацію, фото і відео.

Відомо, що в неділю, 23 вересня, пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець" пройшли Керченську протоку. При цьому Військово-Морські Сили України не просили дозволу у країни агресора, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою і Азовським морем згідно з Конвенцією ООН і міжнародних угод.

Як повідомили в МВС України, перехід до Керченської протоки і через неї проходив у складній обстановці. На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувалися розвідувальним кораблем Чорноморського флоту "Приазов'я" і прикордонними сторожовими кораблями РФ "Аметист" і "Дон".

Українські кораблі проходили по Керченській протоці в супроводі більше 10 кораблів і катерів ФСБ і Чорноморського флоту РФ.

У той же час, літаки країни-агресора неодноразово здійснювали обліт наших кораблів, в тому числі на гранично низьких висотах, провокуючи небезпечні інцедент.

Повідомляється, що 20 вересня близько 17.00 розвідувальний корабель Російської Федерації "Приазов'я" наблизився впритул українських судів (на дистанцію 2-х кабельтов), чим грубо порушив вимоги міжнародних правил і створив вкрай небезпечну ситуацію.

21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово-окупованій території АР Крим, бортовий номер 30) також ледь не спровокував аварію в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 Військово-Морських Сил ЗС України, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря.

Зараз пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець" продовжують виконувати завдання. Від Керченської протоки їх охорону забезпечують малі броньовані катери "Лубни" і "Кременчук". Відповідні сили і засоби Збройних Сил України в тому числі і авіація також знаходяться в готовності до реагування на можливі загрози.

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті активно обговорюють проходження кораблів МВС України під арками контрольованого Росією Керченського моста.