RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Смертельна сафарі: стало відомо про підлу тактику бойовиків на Донбасі

Бойовики на окупованому Донбасі почали використовувати нову тактику "підранка".

Про це повідомляється на сторінці в Facebook Операції об'єднаних сил.

Захисники Щастя розповіли, що останнім часом ворожі снайпери діють парами, дуже професійно і порушують неписані правила людей цієї справи. Приміром, останнім часом вони почали використовувати тактику "підранка". Тобто не вбивають нашого солдата, а стріляють в ногу, аби той не зміг пересуватися і кликав по допомогу. Далі вони чекають на прибуття резервної групи чи військових медиків і потім влаштовують смертельне "сафар.

"Нещодавно навпроти нашої позиції працювало аж 4 ворожих снайпери. Спеціально поранили нашого хлопця у праве стегно, але українець зигзагом швидко поліз в укриття. Дві кулі 7,62мм пролетіли вище та правіше від нього. Цього було достатньо, аби наші кулеметники "сфотографували" місце їхнього лежбища. Відпрацювали по них із ДШК. Патронів не пожаліли. У результаті, двох окупантів точно не стало", – розповів молодий офіцер.

Після цього наші армійці декілька днів чекали на дії у відповідь. Але куди там – у їхніх лавах самі боягузи, і вони ще довго не наближалися до річки, сказали захисники Щастя.

Як повідомляв "Апостроф", 20 вересня на Донбасі було ліквідовано двох бойовиків російсько-окупаційних військ, ще четверо зазнали поранень.