RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Окупанти нагородили українську військову зрадницю: в мережі розповіли її історію

Колишня підполковник української міліції, Ольга Качура, яка в 2014 році перейшла на сторону сепаратистів і стала командиром підрозділу реактивної артилерії, розповіла про те, як бойовики наносили на свою техніку українські знаки відмінності і здійснювали провокаційні обстріли.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише офіцер ЗСУ Анатолій Штефан ( "Штірліц").

Ольга Качура, під позивним "Корса", є командиром реактивного дивізіону 3 омсбр 1 АК ДНР і систематично обстрілює підрозділи ЗСУ.

В одному з опублікованих в мережі відео, вона зізнається, що в 2014 здійснювала провокаційні обстріли українських військ, під виглядом самих же "українських військ". Бойовики наносили на свою техніку білі смуги і вішали українські прапори. У такому вигляді батарея заходила на неокуповану територію і вела вогонь звідти.

"Але на мою думку, саме тоді і скоріше за все, підрозділи бойовиків на той час не стріляли по українським військовим, а всі ми пам’ятаємо про постійні обстріли мирного населення Донбасу. Скоріше за все російське командування і надало саме такий наказ місцевим бандитам. А потім російські журналісти робили гарну картинку для ватних каналів та своїх шанувальників, про нібито обстріли українськими військовими мирних мешканців Донбасу. Робили інформаційні вкиди щодо "карателів" і "фашистів"... Варто відзначити, що бойовики добре знали куди ведуть вогонь і якого ефекту прагнуть досягти: тотальний хаос і упереджене ставлення місцевого населення до військових ЗСУ ", - пише Штефан.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ повідомляють про десятки одиниць танків і великокаліберної артилерії бойовиків, які покинули свої місця постійної дислокації в окупованих районах Донбасу.