RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

СБУ спіймала соратника підірваного ватажка ДНР: опубліковано відео

Службою безпеки України був затриманий "екс-міністр агропромислової політики та продовольства ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Соратника ватажка ДНР Камара Алію Феміевіча вивели з ОРДО в результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України. В рамках відкритого кримінального провадження за статтею 258-3 ККУ на підконтрольній Україні території Камара співпрацює зі слідством і дає свідчення про діяльність терористичної організації. Він розповідає факти безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, розкрадання державного майна, руйнування інфраструктури та народногосподарського комплексу регіону та інших злочинів російсько-терористичних військ проти основ національної та громадської безпеки.

Як з'ясували правоохоронці, чоловік приєднався до лав незаконних збройних формувань ще в 2014 році. Спочатку він був членом так званого "Індустріального оплоту Донбасу", де займався постачанням добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів в ОРДЛО.

Пізніше ватажок так званої ДНР Захарченко запропонував йому очолити "міністерство агропромислової політики та продовольства". Під командуванням спецслужб країни-агресора "міністр" забезпечував формування штату та функціонування фейковий відомств. Крім цього, він "санкціонував" прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого "російського гуманітарного конвою".

Однак через деякий час у "міністра" виник конфлікт з Захарченко через перерозподіл награбованого майна. Тому "чиновника агропромислової політики та продовольства ДНР" звинуватили у зловживанні службовим становищем, розкрадання коштів в особливо великих розмірах. На термін більше трьох років він був укладений своїми ж соратниками.

Це не єдиний "міністр", якого СБУ вивела з території окупованого Донбасу. У серпні зловили "міністра культури і туризму ДНР".

Як раніше повідомляв "Апостроф", 31 серпня в Донецьку ліквідували ватажка так званої ДНР Олександра Захарченко.