RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися цікаві деталі вибуху міномета "Молот" на позиціях ЗСУ: документ

З'явилися нові подробиці вибуху міномета "Молот" на території військової частини в Донецькій області в неділю, 23 вересня, в результаті чого поранення отримали двоє бійців ЗСУ.

Про них на своїй сторінці в Facebook розповів український журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

"Виклали повний текст розслідування Військової служби правопорядку по вибуху 120 мм міномета в зоні Операції об'єднаних сил на Світлодарській дузі 23 вересня. Міномет був з складі 72-ї механізованої бригади. В результаті легкі поранення, які не становлять загрози для життя, отримали двоє військовослужбовців з 72 -й - Володимир Тимошенко і Володимир Розпутний. Розрахунок міномета розповів про те, що сталося детально, розслідування ВСП показало, що ніяких зауважень по міномету у бійців не було, всі належні регламентні роботи виконувалися, за словами бійцов, всі деталі міномета були справні, всі заходи безпеки при стрільбі дотримувалися, тому без жертв обійшлося", - пише він.

Цензор

Як повідомляв "Апостроф", в липні вибух міномета "Молот" стався і на території Рівненського загальновійськового полігону, в результаті чого троє бійців загинули і ще 9 отримали поранення різного ступеня тяжкості.