RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство російських журналістів в Африці: в РФ розкрили дані про участь в розправі найманців ПВК "Патріот"

Приватна військова компанія "Патріот" може бути причетна до вбивства в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) російських журналістів.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь" з посиланням на кілька джерел: офіцера Міноборони РФ, бійця ПВК "Патріот" і ветерана спецслужб, знайомого з одним з її співробітників.

За словами джерела, можливим мотивом вбивства є розслідування поставок в Африку російської зброї, яке вів загиблий журналіст Орхан Джемаль.

Відзначається, що вбивць було троє, яких підтримували групи забезпечення і прикриття. Спочатку їм поставили "завдання по ліквідації", а вже потім - по інсценуванні нападу місцевих грабіжників.

"Тому виникли "люди в тюрбанах", які грабують журналістів заради їх фотоапаратів і відеокамер. Людей перевезли з одного місця на інше, розбили скло, показали сліди боротьби", - розповіло одне з джерел, зазначивши, що всі три команди були виділені зі складу ПВК "Патріот".

За словами російського генерал-полковника у відставці Леоніда Івашова, ПВК "Патріот" формується в тому числі з кадрових російських військовослужбовців.

Видання відзначає також, що в Африці ПВК "Вагнера" втрачає вплив і її місце займає "Патріот".

Як повідомляв "Апостроф", за словами водія знімальної групи, убиті в ЦАР російські журналісти, які розслідували діяльність російських найманців з ПВК "Вагнера" в цій країні, розуміли мову нападників.